nlc.hu
Család

Tömeg a boltokban a korábbi zárás miatt

Tömeg lehet a boltokban a rövidebb nyitvatartás miatt

A ma bejelentett korlátozások szerint a boltok szerdától csak este 7-ig lehetnek nyitva, ezért tömeg lehet az üzletekben.
Vásárlók egy bevásárlóközpontnál

Újabb járványügyi korlátozásokat jelentett be Orbán Viktor hétfőn délelőtt, egyebek mellett azt, hogy a boltoknak este 7-kor be kell zárniuk. Az intézkedések kedd éjféltől lépnek életbe 30 napra, vagyis már szerdán rövidebb ideig lesznek nyitva az üzletek.

A Pénzcentrum iparági forrásokból úgy értesült, hogy a nyitvatartási idő rövidülésével komolyabb tumultus alakulhat ki a boltokban, főleg a most induló karácsonyi rohamban. A legtöbb hazai élelmiszerlánc boltjai este 8 és 9 óráig vannak nyitva, de vannak olyan egységek, amelyek 22 órakor zárnak, és ott vannak még az éjjel-nappali üzletek is.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöke egyelőre nem kívánt jóslásokba bocsátkozni a korlátozás várható hatásairól. Mint mondta, most még nem tudni, hogyan változik a forgalom, és lesz-e tumultus a boltokban.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Még több cikk a koronavírus-járványáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top