Család

45 percig nem vert a szíve az elveszett hegymászónak, mégis sikerült megmenteni

Az orvosok a legújabb módszert alkalmazva visszahozták a halálból a hegymászót.
45 percig nem vert a szíve az elveszett hegymászónak, mégis sikerült megmenteni

Michael Knapinski és egy barátja a washingtoni Mount Rainier nemzeti parkba mentek hegyet mászni, de egy ponton elváltak útjaik és megbeszélték, hol találkoznak kásőbb.

Knapinski már a hegymászó túrája végéhez közeledett, amikor az idő rosszra fordult, olyannyira, hogy az orráig sem látott. Arra emlékszik, hogy apró lépésekben próbált előre haladni, de egy ponton túl elvesztette az eszméletét.

A 45 éves férfi eltűnését barátja jelentette a park biztonsági őreinek, akik azonnal a keresésére indultak. A rossz idő miatt csak másnap reggel sikerült a kutatást folytatni, de csak délutánra, helikopter segítségével találták meg a férfit.

Egy tengerészeti helikopter szállítótta Knapinskit a kórházba, akinek útközben megállt a szíve. A kórházban Dr. Jenelle Badulak szerint a férfi elhunyt, de megpróbálták visszahozni tüdő és szív bypasszal. Negyvenöt percig alkalmazták a módszert, mire Knapinszki visszatért. Amikor jó pár órával később felébredt, ő is és az őt kezelő ápoló is sírva fakadtak. Senki nem hitte, hogy sikerülhet.

Knapinski a gyógyulás útjára lépett és úgy vélik az orvosok, teljesen fel fog épülni.

(via)

(Kiemelt kép: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top