nlc.hu
Család

Három rab lázongott a Kozma utcai börtönben

Börtönlázadás a Kozma utcában, könnygázt kellett bevetniük az őröknek a rabok megfékezésére

A rabok a beszivárgó könnygáz ellenére is ellenálltak.
Börtön lázadás

Három férfi szított lázadást a Kozmai utcai börtön egyik cellájában. A zárkában raboskodó férfiak először csak kiabálni kezdtek, majd mikor az őrök megkérték őket, hogy hallgassanak el, az ágyaikat T-alakba rendezve eltorlaszolták a bejáratot, majd nekifeszültek az ágyaknak, hogy senki ne mehessen be – írta meg a Blikk.

A kiabálást akkor sem fejezték be, amikor a cellájukhoz érkezett a biztonsági osztályvezető, így végül az őrök betörték a cella ajtajának kémlelőnyílását, ahol könnygázt dobtak be a szobába, miközben társaik leszerelték az ajtópántokat.

Két rab még ekkor is ellenállt, a könnygáz ellenére megpróbálták megütni az őröket.

Magyarországon ritkák a börtönlázadások, de egyes országokban, ahol túlzsúfoltak a börtönök, sűrűn előfordulnak. Ilyen hely Brazília is.  2018-ban írtunk arról az esetről, amikor kilenc fogoly meghalt, és 14-en megsebesültek  egy brazíliai börtönlázadásban, amelynek során több tucatnyian szöktek meg a fegyintézetből.

Még több hír a hazai börtönhelyzetről:

Fotó: PixaBay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top