nlc.hu
Család

Elvitte Szilvia szüleit a koronavírus

Eltúlzottnak hitte a veszélyt Szilvia, aztán szüleit egy nap különbséggel elvitte a koronavírus

Szilvia szülei egy nap különbséggel hunytak el a koronavírus miatt, és ő is elkapta a betegséget.
Koronavírusos beteget ápolnak a kórházban

Szilvia betartotta az alapvető járványügyi szabályokat, de eltúlzottnak tartotta a veszélyt, nem hitt abban, hogy a családja is elkaphatja a koronavírust. Aztán saját bőrén tapasztalta meg a szomorú valóságot – írja a Bors.

A nő szüleivel együtt élt, és mindhárman elkapták a koronavírust. Először a 75 éves édesapja, Ferenc érezte rosszul magát, majd Jolika, a 73 éves édesanyja is hasonló tünetekre – láz, végtagfáj1dalom, torokfájás – panaszkodott. Újabb két nap múlva Szilvia is tapasztalta magát a Covid-19 összes tünetét.

A háziorvos PCR-tesztet rendelt el, de a mintavétel után Ferenc állapota olyan súlyossá vált, hogy azonnal mentőt kellett hívni. A mentőben igazolódott be a koronavírus-gyanú. Az idős férfit súlyos állapotban kezelték a kórházban. Közben Jolika is egyre rosszabbul lett, őt is kórházba kellett vinni.

„Ami ezek után jött, azt senkinek nem kívánom. Mivel a nővérem tartotta a kapcsolatot az orvosokkal, ő értesített róla, hogy édesapám elhunyt. Még fel sem ocsúdtam, mikor másnap újabb telefont kaptam: anyu is elment”

– mondta megtörten Szilvia a lapnak.

Szilvia három hete koronavírus-pozitív, de most már kicsit jobban érzi magát. Azt mondja, a rettenetes kínjai végre elmúltak, de hosszú lesz az út, mire teljesen felépül testileg és lelkileg.

A család tragédiáját azért hozta nyilvánosságra, hogy megmutassa, mire képes a koronavírus, és mindenkit arra kér, hogy tegyen meg mindent mások és saját maga védelmében.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ne gondold, hogy veszélytelen a koronavírus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top