nlc.hu
Család

17 másodpercenként öl a vírus

17 másodpercenként meghal valaki az EU-ban koronavírus miatt

Ennek ellenére több országban lazítottak a korlátozó intézkedéseken, máshol pedig a karácsonyra készülnek enyhébb szabályokkal.

Aggódva figyeli az Európai Bizottság, hogy egyre több tagországban kezdenek lazítani a koronavírus miatti korlátozásokon – számolt be az RTL Híradója. Az Egyesült Királyságban és a cseheknél újranyitottak az üzletek, újraindul a személyes jelenléten alapuló oktatás. Az osztrákoknál pedig megszűnik hétfőtől az egésznapos kijárási tilalom és nyitnak a vendéglátóhelyek, az ünnepek alatt pedig síelni is lehet majd. Olaszország azonban szigorít az ünnepekre: ott lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek majd be.

„A helyzet továbbra is nagyon komoly Európában, minden nap 5 ezer család veszít el valakit a koronavírus miatt. 17 másodpercenként meghal valaki az Unióban” – mondta el az egészségügyért felelős biztos. A testület azt szeretné, ha az országok kötelező karantént írnának elő a családi összejövetelek előtt és után. Azt is szorgalmazzák, hogy az ünnepek után egy ideig még online folytatódjék az oktatás.

Koronavírussal kapcsolatos aktualitások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top