nlc.hu
Család

Ellopták és megfőzték a család páváját

Ellopták és megfőzték egy család páváját Kiskörén

Igazi látványosság volt a kiskörei család pávája, de a tulajdonosa szerint ellopták és megették Boriszt. A madár alig egy kilót nyom, de értéke 100 ezer forint.
Borisz, a páva, akit megettek

Közmunkások megöltek és megettek egy díszállatként tartott pávát Kiskörén, állítja az állat tulajdonosa a Facebookon. A férfi azt írta, a Borisz nevű páva 5 éve volt a családjuk tagja, 4 évet Jászberényben élt, 2020-at pedig egészen idáig Kiskörén töltötte, ahol igazi látványosságnak számított a környéken élők számára.

A napokban viszont a páva eltűnt, hiába keresték, hiába kérdezősködtek az egész városban, senki sem tudott semmit Boriszról. A páva tulajdonosa szerint a ház előtt dolgozó közmunkások vitték el a madarat, megölték és megfőzték. Ezt a kijelentését arra alapozza, hogy az elkövetők állítólag büszkén mesélték az ismerőseiknek a dolgot, így jutott el a családhoz is az információ.

A páva gazdája nem csak azt viseli nehezen, hogy elvesztette kedvencét, azt sem érti, miért kellett primitív módon megölni és megfőzni egy olyan állatot, amely sokkal többet ér:

„Szerencsétlen állat 1 kg súlyú sincs összesen a tollait leszámítva. Értéke körülbelül 100 000 magyar forint. De kérdezem én, még ha nem is ismeri ezt a számot, nem látja, hogy ez egy nemes állat? Ránézésre nem lehet észrevenni, hogy nem egy haszonállatról beszélünk?”

– írta a Facebookon.

Szerinte a tolvajok csak annyit láttak, hogy egy csirkeszerű madárról van szó. Pedig ha eladták volna egy kereskedőnek vagy bárkinek, aki ezzel foglalkozik, 100 kiló húst kaptak volna a pénzért a boltban.

(Kiemelt kép: Facebook/Lehel Hoffer)

Pávák az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top