nlc.hu
Család

Covidos anya és babája életét mentették meg Kecskeméten

Bravúros kezeléssel mentették meg a koronavírusos kismama és babája életét Kecskeméten

Császármetszéssel mentették meg a koronavírusos kismama babáját a kecskeméti orvosok, de utána az anya lélegeztetőgépre került, és volt olyan időszak, amikor minimális esélyt adtak a felépülésre az orvosok.
Terhes nő egy ablak előtt

Bravúros kezeléssel mentették meg egy koronavírusos kismama és babája életét a kecskeméti orvosok – számolt be a Telex. A 30 éves Barbara 35 hetes terhesen került kórházba, de a vírus okozta tüdőgyulladás két életet veszélyeztetett. Két nap alatt annyit romlott az anya állapota, hogy császármetszést hajtottak végre rajta az orvosok, hogy megmentsék a babát.

A császármetszés után Barbara lélegeztetőgépre került. Voltak napok, amikor az orvosok minimális esélyt adtak annak, hogy felépüljön, egy hét után mégis sikerült felébreszteni. Ám az orvosok azt látták, hogy a nő „nehezen jön vissza, letargikus állapotban van”, ezért fontos és valamennyire kockázatos döntést hoztak.

Barbara kisbabáját átvitték a Covid-intenzív osztályra (az újszülött tesztje negatív lett), hogy az édesanya meggyőződhessen arról, hogy a csecsemője egészséges, és megérinthesse őt. A nőnek akkor még nem volt teljesen tiszta a tudata, úgy érezte, akarata ellenére tartják a kórházban, a kezelés alatt kapott durva szerek miatt sokáig a hallucinációi keveredtek a valósággal. De az, hogy láthatta a kisbabáját, a világot jelentette neki:

„Néztem a picit, mozdulatlanul aludt, és azon gondolkodtam, hogy át akarnak verni, és nem is igazi. Kicsit direkt fel is piszkáltam, hogy lássam, hogy mozog, és amikor megmozdult meg hangot adott, akkor szakadt át bennem valami”

– mondta Barbara.

A nőt és kislányát végül november 30-án engedték haza, Barbara 21 napot volt kórházban. Hatalmas bravúr, hogy túlélte a fertőzést, amit az is mutat, hogy az orvosok és a nővérek megtapsolták, amikor kitolták a Covid-intenzív osztályról. A fiatal, háromgyerekes pár szerint emberfeletti gondoskodást kaptak a kórház dolgozóitól.

(Kiemelt kép: illusztráció)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top