nlc.hu
Család

Cipősdoboz-akció 2020-ban

Minden eddiginél többen várják a baptisták cipősdobozait

Miközben minden eddiginél kevesebb cég és szervezet segíti a munkájukat.
Cipősdoboz adománygyűjtés a Baptista Szeretetszolgálatnál

Sokan ismerik a Cipősdoboz-akciót, azaz a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági gyűjtését, amelybe bárki beszállhat egy-egy (cipős)doboznyi ajándékkal, amit aztán rászoruló gyerekek kapnak. Azt viszont kevesen tudják, hogy az egész szerveződést kis túlzással egy ember működteti: Kurja Timi, aki szeptembertől év végéig csak azzal foglalkozik, hogy a 60-70 ezer doboz a megfelelő kezekbe kerüljön. A projektvezető maga is dobozokat pakol, ahogy a Blikknek fogalmazott: „Karácsony közeledtével egyszerűen elkap a gépszíj, semmi más nem létezik számomra, csak a Cipősdoboz. Decemberben már cipősdobozokkal álmodom”.

Timi cégekkel tárgyal az adományokért, ismert emberekkel, hogy segítsék az akciót, munkásokkal, akik – az idei év kivételével – a Deák téri Cipősdoboz-várat építik, polgármesterekkel, akik településeiken élő rászorulóknak kérnek ajándékot, szállítókkal, hogy a beérkezett dobozok célba is érjenek, egyszóval folyamatosan telefonál és intézkedik. Idén ez különösen nehéz: nem csak vár nem lesz, sok cég nem is működik gyűjtőpontként, hiszen nem járnak be a dolgozók. Idén ráadásul az igénylők is többen vannak, mint valaha. Szerencsére így is rengeteg segítője van. Átvevőhelyek hiányában pedig online is adományozhatunk a ciposdoboz.hu oldalon.

Kiemelt kép: Cipősdoboz-gyűjtés a Deák térnél 2019-ben (fotó: MTI / Mónus Márton)

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top