Család
Szponzorált tartalom

Elektromos roller – így válassz, ha karácsonyra ezt adnád ajándékba

Első pillantásra talán kissé vicces, amikor egy nagydarab férfi parányi rolleren szlalomozik a járókelők között a járdán. Hiszen ez gyerekeknek való dolog! Ha ezt gondolod, pattanj fel egy ilyen járgányra, és azonnal ráérzel majd, milyen remek szórakozás és praktikus közlekedési eszköz ez. Mi több: tökéletes karácsonyi ajándék felnőtteknek is!

Az elektromos rollerek csak az első ránézésre tűnnek gyermeteg játékszernek: aki kipróbálta már, az tudja, hogy hatékony közlekedési eszközökről van szó, és azt is megtapasztalta, mekkora élvezet ezeket „megülni”. Nem kell hozzá jogsi, nem tartja fel a reggeli közlekedési dugó, kellemesen fürge, és szemben a terebélyes bringákkal a hónod alá is csaphatod, ha arra van szükség. Egyszóval modern korunk egyik nagyszerű találmánya ez, amire nem csak a gyerekek vágynak, hanem bizony a felnőttek is. Megnéztük, milyen típusban érdemes gondolkodnia a kezdő rollereseknek.

Az ár – keresd az arany középutat

A kezdőknek való roller nem arról lehet megismerni, hogy az a legolcsóbb a polcon. Érdemes inkább a középső árkategóriában kell keresgélned 100-130 ezer forint között, mert ezek a járgányok már kellően tartósak, stabilak, biztonságosak és megfelelően nagy a hatótávolságuk, ugyanakkor még feleslegesen drágák ahhoz, hogy beletanuljunk vele a rollerezés rejtelmeibe.

Ez egy olyan játékszer, amit a felnőttek is szeretni fognak

Ez egy olyan játékszer, amit a felnőttek is szeretni fognak

Hatótávolság – napi 20 kilométer elég

Vannak rollerek, amikkel egy töltéssel akár 70 kilométert is megtehetsz. Viszont ezért a kényelemért mélyen a zsebedbe kell nyúlni, és nem biztos, hogy ez megéri. Ugyanis ha utánaszámolsz, rájössz, hogy naponta 15-20 kilométernél többet úgysem gurulsz vele, és ha mégis, akkor is lesz valószínűleg napközben olyan egy-két órás üresjárat, amikor töltőre dughatod a járgányt pont úgy, mint a telefonod. Kezdőként szinte biztos, hogy kiszolgálja majd az igényeid egy olyan roller, ami egy töltéssel maximum 25 kilométeres utat képes megtenni.

Sebesség

Kezdőként semmiképpen se a rakétasebességű modelleket válaszd. Egyrészt nyilván ezek sokkal drágábbak, másrészt gyakorlat kell hozzá, hogy biztonságosan használd őket. Azzal ne álltasd magad, hogy takarékosan és óvatosan használod majd a gázkart, mert senki sem képes megállni, hogy ne próbálja ki a végsebességet azonnal, amint sikerült egy kis magabiztosságot szerezni a rolleren. Praktikusabb, ha az első géped legfeljebb „csak” 20-25 km/h-val tud száguldani. Hidd el, ez is elég gyors már, de ugyanakkor ez a sebesség még a kezdőknek is kézben tartható.

Terhelhetőség

Még ha gyereknek is szánod a rollert, olyat válassz, ami egy felnőttet is elbír. Biztos lehetsz benne ugyanis, hogy ez olyan, mint a karácsonyi kisvasút, amivel apa többet akar majd játszani, mint a gyereked, sőt te is kedvet kapsz majd hozzá. Éppen ezért jó, ha legalább 100 kilót el tud vinni a hátán a masina.

 

Egy konkrét ajánlat – Motus Scooty 8,5

Mindent összevetve tehát egy középkategóriás rollert ajánlatos venned, ha kezdőnek szánod a gépet. Számos típus és gyártmány van, ami ennek a kritériumnak megfelel, tehát a választás még így is okozhat némi fejtörést. Mi keresgéltünk egy kicsit a piacon, hogy megtaláljuk, hogy ár/érték szempontjából melyik lehet az, amelyik a leginkább megéri, és hosszú távon is jó szolgálatot tehet. Számos kis és nagy gyártó termékét átnézve végül egy olyan rollerre esett a választásunk, amelynek a neve kevésbé ismert, ám minden paraméterében (tartósság, biztonság, hatótávolság stb.) és az árában is tökéletesen megfelel a kezdők igényeinek. Ez Motus Scooty 8,5, amely elég masszív ahhoz, hogy egy megtermett felnőttet is kiszolgáljon, elég gyors, hogy a városban hamar célba érj vele, és megfelelő a hatótávolsága is a mindennapi használathoz. Egyszóval kiváló karácsonyi ajándéknak és tökéletes „házi kedvencnek” ígérkezik a család kisebb és nagyobb tagjainak egyaránt.

 

 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top