nlc.hu
Család

Nyájimmunitás elérése

Falus Ferenc: 3-4 hónap alatt érhető el a nyájimmunitás

A volt országos tisztifőorvos szerint oltásellenesség jellemzi a magyar társadalmat.

Falus Ferenc szerint vicc kategória, hogy egy hétvége alatt be lehetne oltani mindenkit a koronavírus-vakcinával. A volt országos tisztifőorvos az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta: a nyájimmunitás eléréséhez 3 millió embert kell beoltani, amihez pedig legalább 3-4 hónapra lesz szükség.

Oltás

3-4 hónap kell, hogy beoltsanak 3 millió embert (Illusztráció: Getty Images)

A szakember úgy látja, oltásellenesség jellemzi a magyar társadalmat, épp ezért szerinte világosan kellene beszélni az emberekkel. Bár sem a szakmának, sem pedig az embereknek nincs átfogó ismerete a vakcináról, mégis az lenne a leghelyesebb, ha a leghamarabb elérhető engedélyezett oltással minél többen beoltatnák magukat, ugyanis ennek még mindig kisebb a kockázata, mint magának a vírusnak. Falus megjegyezte: az oltási szövődmény hihetetlenül ritka, így ettől sem kell tartani.

A vírus Nagy-Britanniában megjelent mutciójával kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy valóban sokkal gyorsabban terjed. Eddig a 15 perces kontaktus számított veszélyesnek, ám ennek a vírustörzsnek az esetében ez csupán 5 perc. Hozzátette: szerinte a repülőgépek leállításával a kormány késett egy napot.

A legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top