nlc.hu
Család

Hétéves kisfiú a lángoló házban

Hétéves fiú mentette ki húgát a lángoló házból

Apja tolta be az ablakon a fiút, nem volt más mód, hogy megmentsék a kislány életét.
Eli, a hős kisfiú

Hősként ünneplik szülei és New Tazewell városának lakói a hétéves Elit, aki kimentette másfél éves kishúgát a lángoló otthonukból. Az eset december 8-án történt; nem tudni a tűz okát, csak azt, hogy lefekvés után az anya, Nicole Davidson füstszagra ébredt, és mire felébresztette gyerekeit, a ház már lángolt. A 22 éves Erint nem is tudta kihozni, csak két fiát, Elijah-t és Elit – írja a CNN.

Végül kintről sikerült kihozni a kislányt, úgy, hogy a fiút az apja felemelte az ablakig, ő pedig kimászott vele. Pont időben: mire a tűzoltók kiérkeztek, a ház már menthetetlen volt. „Büszkébbek nem is lehetnénk Elire – mondta az anya a CNN-nek. – Amit ő tett, arra egy felnőtt ember sem lenne képes.” 

A család – akit a szokásosnál is jobban sújtott a koronavírus, most pedig végképp elvesztették mindenüket – nevelőszülőként gondozott több tucat gyereket az évek során, kisebb fiúkat és lányukat így fogadták örökbe. Elinek hivatalosan csak nevelőszülei. Most online kampány indult a család megsegítésére.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top