nlc.hu
Család

Miniszigetre költöztek a pandémia elől

Közüzem nélküli miniszigeten ússza meg a skót pár a pandémiát

A vírusőrületből ugyan kimaradnak, de se villany, se csapvíz nincs a szigeten.

Luke és Sarah Flanagan március 14-én költözött az írországi Owey Szigetre, mintegy egy héttel a koronavírus-korlátozások bevezetése előtt. A pár a slow életmód, a lassulási vágy miatt költözött egyébként az idilli szigetre, és nem sejtette, hogy ezzel az egész járványt is teljesen elkerüli.

Owey Island

Fotó: Wikipédia

A skót házaspár egy online hirdetésben látta meg a lehetőséget, és úgy döntöttek, bérbe veszik a kiadó házat. Néhány nyaraló kivételével az Owey-sziget – ahol nincs áram, gáz és folyó víz sem – az év nagy részében teljesen lakatlan.

A szigeten Sarah és Luke halat fog, tyúkokat tart a tojásukért és saját zöldségeket termeszt. A nyár folyamán gumicsónakkal áteveztek a legközelebbi szárazföldre, amely mintegy háromnegyed mérföldre van a szigettől, és elegendő élelmiszert raktároztak fel télire maguknak és két mentett kutyájuknak.

Elmondásuk szerint alig bírják elhinni, ami a világban történik. Egy kis házban élnek, szénnel fűtenek, tartályban gyűjtik az esővizet, valamint nagy gázpalackokkal főznek és napelemeket használnak a telefon és a kocsi feltöltéséhez. A szigeten jó 4G internet kapcsolat van, ezért mindennap értesülnek a valóság eseményeiről. A távolságtartásra nekik nem lehet gondjuk.

(via)

Mi ezeken a szigeteken is „átvészelnénk” a világjárványt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top