nlc.hu
Család

Zsíroldó miatt szenvedett égési sérüléseket egy kétéves fiú

Zsíroldót borított magára egy kétéves kisfiú, súlyos égési sérüléseket szenvedett

Édesanyja ellen vádat emeltek, az ügyészség pénzbüntetést kért.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 28 éves nő ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt. 

Az asszony egy borsodi kistelepülésen lakik négy kiskorú gyermekével. Egy áprilisi reggelen egyikük gyermeke átment a szomszédba a nagyapjához, míg a többiek a ház körül, illetőleg a házban játszottak. A gyermekek közül a hároméves fiú az udvaron volt, és mivel a vádlottnak nem volt szem előtt, keresni kezdte, ezért az addig a lakásban az ölében tartott kétéves fiát letette a szobaszőnyegre, és kiment az épületből.

Az udvaron tartózkodó gyermek éppen a ház kapujában állt, amikor a vádlott rászólt, hogy menjen be, ő pedig visszaindult a szobába, mivel hallotta, hogy kétéves fia hangosan sír. Azon idő alatt, amíg a vádlott kiment a házból, a konyhai tűzhely mellett a földön lévő lecsavart kupakú hideg zsíroldó flakonból a kétéves gyermek a folyadék egy részét a saját arcára öntötte, amely rögtön égési sérüléseket okozott. A vádlott megpróbálta lemosni, és közben segítségért kiabált, az egyik rokona értesítette a mentőket.

A gyermek 8 napon túl gyógyuló harmadfokú égésnek megfeleltethető maródásos sérüléseket szenvedett el, közvetetten életveszélybe került. A sérülések nem következtek volna be, ha a vádlott a veszélyes tisztítószert nem hagyja a gyermek által is elérhető helyen, a földön zárókupak nélkül. 

A vádlott a cselekménye lehetséges következményeit azért nem látta előre, mert a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével –büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

Mentőautó

Fotó: Pixabay

Otthoni balesetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top