nlc.hu
Család

Ismét vannak négylábú lakói a Fehér Háznak

Beköltöztek a Fehér Ház négylábú lakói is

Ismét szőrös tappancsok osonnak az elnöki rezidencia folyosóin.

Éppen száz éve, hogy a hivatalban lévő amerikai elnök magával vitte kedvenc házőrzőjét, egy Laddie Boy nevű airedale terriert a Fehér Házba, szép hagyományai vannak az elnöki házi kedvenceknek. Az elmúlt négy évben azonban egyetlen jószág sem mondhatta az otthonának az elnöki rezidenciát, Donald Trump ugyanis nem tart se kutyát, se macskát. Emlékezetes, hogy a 45. elnök korábban azt mondta, azért nincs kutyája, mert nem lenne ideje rá, majd gyorsan hozzátette: „hogy néznék ki, ahogy kutyát sétáltatok a Fehér Ház gyepén?”. A mondat az alábbi videón 1:00 környékén látható. 

Trump azóta kiköltözött a Pennsylvania Avenue 1600-as szám alól, amely már Joe Biden és az új first lady, dr. Jill Biden lakhelye. A Biden család nagy állatbarát, a 46. elnöknek és feleségének két kutyája is van, Champ és Major. Mindkét eb németjuhász, Champ 2008 óta tagja a Biden famíliának, míg Majort 2018-ban fogadták örökbe, így ő az első mentett kutya, amelyik a Fehér Házba került. 

Beköltöztek a Fehér Házba Bidenék kutyái is

Major az első mentett kutya, amelyik a Fehér Házba költözhetett (Fotó: dr. Jill Biden)

Az elnöki pár az elmúlt héten a költözés mellett Joe Biden beiktatásával volt elfoglalva, a blökik így egyelőre még a család otthonában várták, hogy elindulhassanak az amerikai főváros felé. Tegnap, helyi idő szerint este hat körül dr. Jill Biden, first lady osztotta meg Twitter-oldalán az alábbi fotókat és a szívecskékkel ellátott üzenetet, amely szerint „Champ és Major csatlakozott hozzánk a Fehér Házban”. 

A kutyák látható izgalommal és kíváncsisággal vették birtokba az elnöki rezidencia kertjét. Egy későbbi videón, amelyen az látható, ahogy Biden elnök épp visszavonja a transznemű emberek katonai szolgálatát tiltó Trump-rendelkezést, a háttérben hallható a németjuhászok ugatása.

További cikkeink a Fehér Házról:

  • A Time beszédes címlappal utal a felfordulásra, amit maga mögött hagyott Donald Trump 
  • Melania Trump 70 éves hagyományt tör meg egy barátságtalan gesztussal
  • Kanadából küldtek halálos mérget a Fehér Házba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top