nlc.hu
Család

Városokról elnevezett sztárgyerekek

Paris, Chicago, Zuma – Sztárok, akik városokról nevezték el a gyereküket

A sztárvilágban nem számít különösebben nagy ritkaságnak, hogy valaki egy városról vagy városrészről nevezze el a gyerekét. Így tettek többek között Beckhamék, Gwen Stefani és Gavin Rossdale, de Kim Kardashian és Kanye West is.

A sztárok szinte kötelező jelleggel adnak minimum különleges, gyakran pedig egészen bizarr neveket a gyerekeiknek. A most következő celebcsemetéket például városokról nevezték el.

David és Victoria Beckham – Brooklyn

Beckhaméknek négy gyermekük van: három fiú és egy lány. A legidősebb fiukat a New York-i Brooklynról nevezték el. A névválasztás  egyik apropója az volt, hogy ebben a városrészben fogant, illetve Victoria Beckham 1998-ban itt is tudta meg, hogy gyermeket vár. A másik ok, amiért ezt a nevet választották, hogy a női Brooke név nagyon tetszett Victoriának, ám amikor kiderült, hogy fiút vár, egy hasonló hangzású nevet keresett, melyet férfi is viselhet. Könyvében azt írta, egyébként is kedveli ezt a New York-i városrészt, mivel nagyon multikulturális, és csak utólag jött rá, mennyire helyénvaló is volt, hogy éppen ott derült ki a terhessége. 

Beckhamék

Beckhamék (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Gwen Stefani és Gavin Rossdale – Kingston és Zuma

Gwen Stefaninak és egykori férjének, Gavin Rossdale-nek házasságuk alatt három fiuk született, közülük ketten pedig egy-egy város nevét is megkapták keresztnévként. Első gyermekük a Kingston James McGregor nevet viseli, melyek közül az első a reggae zene szülőhazája, Jamaica fővárosára utal. A második fiút Zuma Nesta Rocknak hívják, első nevét a kaliforniai Zuma Beachről kapta. Az ő nevében is van egyébként némi hivatkozás a reggae-re: a Nesta ugyanis Bob Marley második neve volt.

Gwen Stefani, Gavin Rossdale és fiaik

Gwen Stefani, Gavin Rossdale és fiaik (Fotó: Jon Kopaloff/FilmMagic)

Shakira és Gerard Piqué – Milan

Shakira és Gerard Piqué két kisfiút nevelnek, elsőszülöttjük pedig a Milan nevet viseli. Az énekesnő és a sztárfocista azonban nem közvetlenül az olasz városról nevezték el a a gyereket, hanem elsősorban a jelentése miatt választották ezt a nevet. Az ókori rómaiaknál ugyanis a név jelentése lelkes és dolgos volt, a szláv nyelvekben kedves, szerető és kegyes, míg a szanszkrit fordítása egyesülés

Shakira és Gerard Pique a gyerekekkel

Shakira és Gerard Pique a gyerekekkel (Fotó: James Devaney/Getty Images)

Michael Jackson és Debbie Rowe – Paris

Michael Jacksonnak három gyermeke van, a két idősebb egykori nejétől, Debbie Rowe-tól, míg a harmadik egy béranyától született. Egyetlen lánya a Paris nevet kapta, mégpedig állítólag azért, mert a popkirály, a testvére, LaToya, valamint Kathy Hilton még évtizedekkel korábban közösen megfogadták, hogy ha lányuk születik, a Paris nevet kapja majd. Ezt hármuk közül ketten is betartották, hiszen az amerikai színésznő is Parisnak nevezte el a szállodamágnás Richard Hiltontól született első lányát.

Paris Jackson

Paris Jackson (Fotó: Taylor Hill/FilmMagic,)

Kim Kardashian és Kanye West – Chicago

A válófélben lévő Kim Kardashian és Kanye West négy gyermek szülei, a névválasztáskor pedig minden esetben alaposan igyekeztek kitenni magukért. Harmadik gyermekük, aki béranya segítségével jött a világra 2018-ban, a Chicago nevet kapta, mégpedig azért, mert a rapper ebben a városban nőtt fel.

Kim Kardashian a gyerekekkel

Kim Kardashian a gyerekekkel (Fotó: Profimedia)

Nick és Vanessa Lachey – Camden, Brooklyn és Phoenix

A 90-es évekbeli 98 Degrees fiúegyüttes tagja, Nick Lachey és felesége, a modell és médiaszemélyiség, Vanessa 2011-ben házasodtak össze és eddig három gyermekük született, akiket mind egy-egy városról neveztek el. A fiúk a Phoenix és a Camden nevet viselik, egyszerűen azért, mert ezek hangzása tetszett a szülőknek, az adott helyhez azonban nincs különösebb kötődésük. A kislány viszont hasonló okból kapta a Brooklyn nevet, mint Beckhamék legidősebb fia: ő is New Yorkban fogant ugyanis. 

A Lachey család

A Lachey család (Fotó: Profimedia)

Még több fura névadás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top