nlc.hu
Család

Miért vagy mérges az exedre?

5 ok, amiért szakítás után mérges vagy az exedre

Ismerős a helyzet, hogy nincs is igazán okod rá, mégis szörnyen haragszol az exedre szakítás után? Van rá ésszerű magyarázat.

Mitzi Bockmann párkapcsolati tanácsadó megmagyarázta, hogy miért érzed a mérhetetlen dühöt a szakítás után, még akkor is, ha amúgy közös megegyezéssel mentetek szét. Mindketten tudtátok már rég, hogy nem működik a párkapcsolat, te is éppúgy szakítani akartál, mint az exed, utána mégis érthetetlenül és látszólag indokolatlanul mérges vagy rá. Bockmann szerint a következő öt ok állhat a dühöd mögött:

1. Megválaszolatlan kérdéseid maradtak

Történtek olyan dolgok a párkapcsolatban, amiket esetleg a mai napig nem értesz? Féltél feltenni az exednek nehéz kérdéseket, és most már úgy érzed, nem is kérdezheted meg egy fájdalmas szakítás után? A megválaszolatlan kérdések remek táptalajt adnak a haragnak, főleg, ha úgy érzed, az egész párkapcsolat hazugságra épült. Nincs mit tenni, gyakorolni kell az elengedést ebben az esetben.

2. Ki nem mondott mondatok

Ahogy a kérdések esetében, úgy a közlendőknél is akadhatnak olyanok, melyeket nem mertél kimondani hangosan. Egy vita során nem válaszoltál például, pedig frappáns válaszod lett volna, és tudtad, hogy igazad van. Vagy szíved szerint az arcába vágtad volna az exnek, hogy mérgező embernek tartod, de nem merted megtenni. Mindez okozhat komoly frusztrációt és végeláthatatlan belső dühöngést a fejedben.

Haragszol az exedre szakítás után? Ezért lehet

Nem csoda, ha haragszol az exedre szakítás után (Kép: Getty Images)

3. Csalódott vagy

Nem azért csalódtál, mert szakítottatok, hanem azért, mert a szakítással az elképzelt jövődet is ki kellett kukáznod. Egy párkapcsolat sosem csak a jelen pillanatról szól, hanem az összes lehetőségről, ahova vezethet, mint például hogy három gyereketek és szép házatok lesz tíz év múlva. A szakítással pedig kútba esnek ezek az álmok és remények is, ez csalódottságot, ami pedig haragot vonhat maga után.

4. Félsz az új randiktól

Bockman gyakran találkozik olyan kliensekkel, akik rettegnek a szakítástól, mert nem akarják elölről kezdeni az egész randizós macerát. Amikor mégis kenyértörésre kerül a sor, akkor borzasztó mérgesek lesznek, amiért visszakerülnek a kezdőpontra, az online randiappok világába. Bár nem az ex a hibás ezért, de könnyű rajta kitölteni a mérgedet, mert ő nem volt képes úgy születni, hogy passzoljon hozzád egy életen át.

5. Meghallgatod mások véleményét

Általában öreg hiba meghallgatni mások pletykálkodását, de ha ezt az exeddel kapcsolatban teszed, az duplán dühíteni fog. Ne tedd ezt magaddal. A barátaid, anyukád, kollégáid szidják az exet, és te türelmesen hallgatod őket? Nem csoda, ha mérges vagy. Az emberek imádják a drámát, de semmi szükséged arra, hogy a te életedről és szakításodról írjanak szappanoperát, úgyhogy a saját lelki békéd érdekében inkább intsd le őket, ha belekezdenek a pletykálkodásba.

Milyenek a barátaid?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top