nlc.hu
Család

Hónapokig nem szóltak, hogy meghalt a fia

Több mint egy éve halhatott meg Valéria fia, de csak most temetheti el

Valéria 32 éves fia még 2019 végén hunyt el Spanyolországban, a testére májusban találtak rá, de az urna csak decemberben jutott vissza az édesanyjához Magyarországra, akinek a temetésre még többet kellett várnia.

Tavaly májusban a spanyol Gandia település közeli hegyekben egy holttestet találtak egy kilátó közelében. Kiderült, hogy Mátés Gergőé, akit a családja és a barátai már hónapok óta kerestek, miután 2019 karácsonya óta nem adott életjelet magáról. A hatóságoknak több mint fél évébe telt hazahozni Gergőt az édesanyjához, és további hónapokba, hogy itthon eltemethessék – írja a Blikk.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Gergő 2019. december 25-én veszett össze a barátnőjével. Csak annyit lehet tudni, hogy a háromgyerekes, elvált férfi éjjel várta haza a barátnőjét, aki nem érkezett meg, a férfi pedig nem tudott tovább várni, ezért elindult otthonról. Bár arról is volt szó, hogy hazaindult Magyarországra, végül májusban derült ki, hogy meghalt, amikor rátaláltak a holttestére a hegyekben késő tavasszal. Gergő édesanyját hónapokig nem értesítették arról, hogy a fia testét megtalálták és azonosították, és csak novemberben kapott levelet arról, hogy a testét elhamvasztották az asszony beleegyezése nélkül. Egy barátnője karácsony előtt hozta végül haza Spanyolországból az urnát, de temetni még akkor se lehetett, mert a halotti okiratok nem érkeztek meg, azokra tovább kellett várni, a Külügyminisztériumból pedig két és fél hónapon át nem kapott felvilágosítást, akik a járvánnyal magyarázzák az eljárás lassúságát. Miután a lap is érdeklődött a tárcánál, két nappal később Valéria megkapta a temetéshez szükséges okiratokat.

További érdekes híreink Spanyolországból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top