nlc.hu
Család

14 után lett meg a kóbor macska

14 év után lett meg az elcsatangolt macska

Gyakorlatilag egy „cicaöltőt” leélt a macska az utcán, mire megkerült.

Egy brit család, akinek házi macskája 14 évvel ezelőtt lógott meg egy nyitott fürdőszobaablakon át, csodák csodájára rátalált kedvencére, Tazra. Annak idején nagy erőkkel keresték az állatot, végül aztán feladták a keresését, és már nem remélték, hogy valaha is viszontlátják a jószágot.

14 év után lett meg a kóbor macska

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash/Louis Droege)

Mandy Prior gazdi azonban nemrég szinte sokkot kapott, amikor a Facebookon viszontlátta Tazt egy elveszett kedvenceket gyűjtő oldalon. A macska kiköpött Taz volt, Mandy hatodik érzéke is azt súgta, ez bizony elkóborolt kedvence. Megtudta azt is, hogy a cicát régi otthona közelében kóborolva találták meg, az egykori szomszédok évek óta adtak neki ételt.

A macska állapota viszont romlani kezdett, ezért került egy macskamentő gondozásába. Ott kezelésbe vették Taz fogait, és szájfertőzés miatt egy műtéten is átesett.

„Döbbenetes volt, hogy hazakerült. Azóta mindig velem van, és ugyanolyan hangosan nyávog, mint korábban. Taz jól van, de sokat alszik, mint egy idős macska. Lehet, hogy öreg lett, de bizonyos tulajdonságai nem változtak” – mondta Mandy.

(via)

Még több megható találkozás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top