nlc.hu
Család

Megszólalnak a Covid-osztályon megkéselt tanárnő hozzátartozói

Megszólalnak a Covid-osztályon megkéselt tanárnő hozzátartozói: „Tiszta szívű, áldozatkész embert veszítettünk el”

Több részletet is elárultak a Covid-osztályon brutálisan megtámadott és életveszélyesen megsérült, tegnap elhunyt tanárnő rokonai.

„Tudjuk és tapasztaljuk, mennyien aggódtak Mariannáért és milyen sokakat megrázott az, ami vele történt. Ezért pár gondolatot megoszthatok róla az olvasókkal, hiszen nekünk is fontos, hogy úgy emlékezzenek rá, amilyen valójában volt. Egy tiszta szívű, áldozatkész embert veszítettünk el, aki soha a légynek sem ártott” – nyilatkozta a Blikknek annak a tanárnőnek  a hozzátartozója, aki tegnap hunyt el, miután a Honvédkórház Covid-osztályán egy kínai férfi megkéselte egy sebészeti ollóval.

Gyertya

Meghalt a tanárnő, akit egy másik beteg összeszurkált a Honvédkórházban

A megtámadott 54 éves tanárnő életveszélyes sérüléseket szenvedett, a szúrások az agyát is érintették, gépek tartották életben.

Hozzátartozója azt mondja, Mariann a családjának és a munkájának élt, utóbbit a hivatásának tekintette és mindig is úgy állt hozzá. „Egy budapesti általános iskolában tanított matematikát, és szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a diákjai nagyon szerették. Több volt ő, mint tanár, egy igazi pedagógus volt, aki legalább annyira törődött a gyerekek lelkével, mint a tananyaggal” – árulta el a lapnak a rokon, aki hozzáfűzte, a kórháztól válaszokat várnak, addig nem szeretnének az intézménnyel kapcsolatban állást foglalni.

Marianna nagy valószínűséggel az iskolában kapta el a vírust, mert ameddig a betegség nem döntötte le a lábáról, tanított. A betegség igen gyors lefolyású volt nála, hamar kórházba került, ahol nem javult a helyzet, ezért került lelegeztetőgépre. Támadója is az osztályon feküdt, a lap szerint végzetes ámokfutása előtt más betegekre is rátámadt. Az még nagy kérdés, hogyan került hozzá a sebészolló, amelyet csak az orvosok és a nővérek használhatnak.

A férfi szörnyű tette után kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de őt is megsebezte a kezén. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei a kórház udvarán elfogták a 37 éves, kínai állampolgárságú támadót. A férfit a bíróság letartóztatta, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van. A 24. hu információi szerint kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire. A gyanúsítás ellene: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete. Tettéért akár életfogytig tartó börtönt is kaphat, vagy elmegyógyintézetbe kerülhet.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top