nlc.hu
Család

Pénzt ígértek a csalók a védőoltás elfogadásáért

Pénzt ígértek az oltás elfogadásáért a csalók Dombóváron

Az oltásra hivatkozva károsítottak meg több embert Dombóváron. Elkérték a bankkártyaadatokat, és így károsítottak meg több idős embert.

A koronavírus vakcina elfogadásáért pénzt ígértek a csalók Dombóváron, ráadásul mindezt az önkormányzatra hivatkozva. A bűncselekménnyel négy ember gyanúsítanak – írja az MTI a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság információira hivatkozva.

Elkérték a bankkártyaadatokat a csalók (fotó: Pixabay)

Elkérték a bankkártyaadatokat a csalók (Fotó: Pixabay)

A közlemény szerint a csalásokat egy 26 éves pécsi férfi és az élettársa, valamint egy 33 éves hegyhátmaróci férfi és a felesége követte el. Mind a négy gyanúsítottat elfogták, hárman közülük letartóztatásban vannak. A gyanúsítottak azzal hívták fel telefonon a sértetteket, hogy az önkormányzat 50 ezer forintot ad azoknak, akik jelentkeznek a koronavírus elleni védőoltásra. Azt mondták nekik, hogy ehhez a bankszámla- és bankkártyaadataikat egy borítékba téve ki kell dobniuk az ablakon, a borítékot az önkormányzati hivatal munkatársai viszik majd el. Az elmúlt hetekben a dombóvári rendőrkapitányságra több tucat hasonló esetről érkezett bejelentés. A sértettek három esetben adták át az adataikat a csalóknak, akik ezután több százezer forinttal károsították meg őket. A rendőrség a három rendbeli csalás mellett húsz csalás kísérletével gyanúsította meg az elkövetőket. Az oltásokat egészen kreatív módon használják fel a csalók, mint az egy másik esetből is kiderül. 

A csalók taktikái a koronavírus-járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top