nlc.hu
Család

Külön élet a boldog házasság titka egy japán pár szerint

Külön kassza, külön alvás: így is boldog ez a japán pár

Nincs bennük sok közös, de mégis összekötötték az életüket, igaz, a házasélet mindennapjai náluk kicsit másként zajlanak, de ők így boldogok.

Aiko és Kazuki egy videójáték-fejlesztő cégnél ismerkedett össze, pár randevú után rájöttek, hogy nem sok közös van bennük, ennek ellenére úgy döntöttek, nem szakítanak, sőt, két évvel ezelőtt össze is házasodtak. Igaz, mindennapjaikat kicsit másként kell elképzelni, szinte teljesen független életet élnek egymástól, mintha csak lakótársak lennének. 

Például csak az ünnepnapokon vannak közös étkezések, egyébként külön esznek, illetve főznek magukra, és lehet, hogy  ugyanabban a szobában alszanak, de nem osztoznak az ágyon, mindenkinek megvan a saját fekhelye, és – bár ez annyira nem nagy ritkaság – a közös kiadásokat, például a rezsit és lakbért szétdobják egymás között, mindenki fizeti a részét, írja az Oddity Central.

Mivel a férj több időt tölt munkában, mint felesége, ezért a házimunka a nőre hárul, de megállapodtak, hogy párjától órabért kap cserébe. És ez még nem minden, a házaspár nem osztozik a higiéniás és tisztálkodási termékeken sem, a vécépapír sem közös, ahogyan mondjuk a szappan és a tusfürdő sem. Persze már az esküvőnél is különutasok voltak, a jegygyűrűik sem egyformák, mert ebben sem egyezett az ízlésük, és a nászutat is másként képzelték el, így ez sem volt közös élmény.

Lehet, hogy szokatlan, ahogyan élnek, de a pár szerint számukra ez a jó és boldog házasság titka, mert azzal, hogy szinte külön életet élnek, elejét tudják venni a nézeteltéréseknek, vitáknak, veszekedéseknek.

Malacperselyek

Fotó: Pixabay

Házasság kicsit másként:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top