nlc.hu
Család

A Worldometers számítása a hazai járványról

Júliusban akár egy negyedik járványhullám is elkezdődhet a Worldometers számítása szerint

A Worldometer számítása optimista, reális és pesszimista forgatókönyveket is mutat a halottak számának alakulásáról.

A Worldometers statisztikai portálon keresztül elérhető egy matematikai modellezés, amelyből kiderül, mikor kezd ellaposodni Magyarország járványgörbéje, mikor csökken végre az aktív fertőzöttek, a halottak és a kórházi kezelésre szorulók száma a jelenlegi koronavírus-tendenciák és az oltási folyamat mentén – írja az Infostart.

Így alakul hazánkban a járvány a Worldometer szert

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Az első számítás a halottak számának alakulását mutatja be három forgatókönyv alapján – optimista, reális, pesszimista. A görbén az látszik, hogy április 11-ig emelkedhet a napi halottszám, aztán viszont ebben javulás lesz, de ennek mértéke függ az emberek jelenlegi járványügyi fegyelmezettségétől és az átoltottságtól is. A pesszimista forgatókönyv viszont előrevetíti, hogy júliusban akár egy negyedik járványhullám is elkezdődhet, igaz, már sokkal kisebb elánnal, mint a korábbiak.

A kórházi ágyak számára vonatkozó becslés szerint épp mostanra érte el a magyar egészségügyi a teljesítőképesség határát, igaz, már csak március 31-ig romlik a helyzet, utána meredeken csökken az egészségügyi ellátásra jutó teher. 19 702-ben van megállapítva a hazai kórházi ágyak száma, ezt mostanság átlépi a szükséglet, és 24 493 körül tetőzhet a hónap utolsó napján, és ugyanígy április 11. után válik majd ez a helyzet is tarthatóvá.

Van egy olyan görbe is, amely szerint az aktív fertőzöttek száma már március 18. óta csökken, ez viszont csak úgy lehetséges, hogy a felderítés hazánkban folyamatosan javul, ugyanis a regisztrált koronavírusos aktív fertőzöttek száma a hivatalos adataink alapján még növekvő tendenciát mutat, igaz, már nem olyan tempóban, mint az elmúlt hetekben – írja a lap.

Friss híreink a járványról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top