nlc.hu
Család

Egyszerű húsvéti ajtódíszek

5 húsvéti ajtódísz, amit kétbalkezesek is simán elkészíthetnek

Nem kell őrült nagy kézügyesség ahhoz, hogy a te ajtódon is egy gyönyörű, különleges húsvéti ajtódísz teremjen idén.

Sokszor neki sem állunk, el sem kezdjük, ha kreatív, DIY dologról van szó, mert előre legyintünk, hogy nekünk ez úgysem menne. Pedig valójában nagyon egyszerű technikákkal is csodákat lehet készíteni, nem kell megfutamodni az első nehézségnél, vagy ráfogni arra, hogy nincs semmi kézügyességünk. Most direkt olyan egyszerűen elkészíthető húsvéti ajtódíszeket hoztunk, amiket az is el tud készíteni, aki kétbalkezesnek tartja magát.

1. Vesszőből koszorú

Készíts vesszőkoszorút egyszerűen

Vesszőkoszorút te is készíthetsz (Kép: Getty Images)

A legkönnyebb az lenne, hogy elmegyünk egy virágoshoz és veszünk egy koszorúalapot, jelen esetben egy vesszőből készültet. De nem muszáj vásárolni sem, elég, ha kimegyünk egy parkba, és onnan szerzünk pár vékony faágat, melyeket vízbe áztatunk otthon egy éjszakára, hogy hajlíthatók legyenek, ne törjenek el. Ezekből tudunk magunknak vesszőalapot készíteni egy drót segítségével, amire már csak rá kell ragasztani pár műanyag színes tojást, húsvéti állatot, madarat formázó díszt, bármilyen húsvéti dolgot, amit fel tudunk túrni otthon, és már fel is akaszthatjuk az ajtóra, hogy feldobja a húsvétot.

2. Minimalista

Minimalista koszorú húsvétra

A kartonpapírból készült ajtódísz nagyon egyszerű (Kép: Getty Images)

A világ legegyszerűbb koszorúját is bemutatjuk, amihez csak színes kartonpapír, egy olló és némi ragasztó kell. Ujjnyi vastag csíkokat vágunk ki a tetszőleges színű papírokból, a képen látható alakzatban összeragasztjuk a végeket, majd a sok kis papírszirmot egymáshoz ragasztva koszorúformát készítünk. Ehhez a projekthez egyébként remekül fel lehet használni a vécépapír gurigákat is, melyeknek csak a szélét kell ragasztás után többféle színűre festeni, és az ajtóra tenni mindenki örömére.

3. Papírból karika

Húsvéti koszorú egyszerűen

Készíts papírból koszorút (Kép: Getty Images)

Szintén a végtelenül egyszerű, gyerekkel is könnyen elkészíthető fajták közé tartozik, amikor nem vesződünk holmi koszorúalapok létrehozásával, hanem egyszerűen zöld kartonból kivágjuk, és erre ragasztjuk a szintén színes papírokból hajtogatott virágokat, leveleket. A közepére természetesen kerüljön egy kartonnyuszi és pár tojás, hogy teljes legyen a húsvéti hangulat. Imádni fogják a gyerekek ennek a koszorúnak minden részletét, főleg, ha hagyjuk őket szabadon alkotni.

4. Tojások mindenhol

Papírtojásból készül a koszorú

Papírtojásokból készíts koszorút (Kép: Getty Images)

Ha pedig már kezünkben vannak a színes papírok, vegyük elő melléjük a mintásakat is, ugyanis a következő versenyző szereti, ha mindenféle szín és minta van rajta. Ezt a koszorút papírból kivágott, különböző méretű tojásokból ragasztjuk össze, és minél színesebb, mintásabb az egész, annál szebb lesz a végeredmény. Érdemes két-háromféle méretű tojássablonnal dolgozni, így aztán tényleg nagyon egyszerű dolgunk lesz és a kisebb gyerekek is csatlakozhatnak a rajzoláshoz, ragasztáshoz.

5. A zöld ereje

Ez a legegyszerűbb koszorú

Egy zöld leveles ág és egy függődísz kell csak a koszorúhoz (Kép: Getty Images)

Nem nagyon lehet hova fokozni az egyszerűséget, ha díjat kellene osztanunk, valószínűleg ez a koszorú vinné el az első helyet. Itt tényleg csak annyiról van szó ugyanis, hogy egy szép zöld leveles ágat fogunk, a két végét összefogjuk dróttal és a közepébe belógatunk egy bármilyen műanyag tojást, nyuszit, madarat, csibét – ami épp otthon van és húsvétinak mondható. Kész, ennyi, megvan a koszorú, amihez tényleg nulla kézügyesség kell.

Süss sütit húsvétra!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top