nlc.hu
Család

Húsvétkor sem áll le az oltási program

Operatív törzs: húsvétkor is folytatódik az oltási program

Az ünnepi hosszú hétvége sem jelent fennakadást az oltási programban: az oltás az oltópontokon és a háziorvosoknál is folyik tovább.

Friss Moderna-vakcinaszállítmány, valamint jelentősebb adag AstraZeneca-védőoltás is érkezett, így az ünnepi hétvégén a háziorvosok is tovább oltanak majd – jelentették be az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Részlet az operatív törzs április elsejei sajtótájékoztatójából

Részlet az operatív törzs április elsejei sajtótájékoztatójából

Az ünnepek előtt 2 065 948 a beoltottak száma, közülük 787 207 ember már a második oltását is megkapta. A frissen érkezett AstraZeneca és Moderna oltásokat ma szállítják ki az oltópontokhoz és a háziorvosokhoz. A hétvégén több mint négyszáz helyen oltanak majd országszerte, és a háziorvosok is dolgozhatnak, bár ezért külön díjazás nem jár nekik. Kiemelték továbbá, hogy az elmúlt héten 60 ezer új esetet diagnosztizáltak, ami hétszázalékos emelkedést jelent az előző héthez képest. A megbetegedettek átlagéletkora 45,7 év. Az új fertőzöttek 17 százaléka budapesti, 15 százaléka Pest megyei, Zalában az arányuk csak 1,5 százalékos.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top