nlc.hu
Család

42 ezer dollárt talált az adományruhák között

Pulcsikba csomagolt vagyonra bukkant a használtruha-boltban, de nem tette zsebre

Komoly összeg a 42 ezer dollár, de az eladó, aki rábukkant a pénzre, nem esett kísértésbe. Meg is kapta a becsületes megtalálónak járó jutalmat.

Andrea Lessing, az oklahomai Norman városában található Goodwill alkalmazottja nem mindennapi kincsre bukkant munka közben, ugyanis miközben éppen ellenőrizte a leadott ruhákat, két egymásba tekert pulóver között százdollárosokkal teli borítékokat talált. Miután összeszámolták a bankjegyeket, kiderült, hogy 42 ezer dollár (kb. 13 millió forint) pihent bennük, illetve mellettük hevertek olyan dokumentumok is, amikből a tulajdonos személye is kiderült.

Ez igazán nagy szerencse, ugyanis a legtöbb esetben semmi olyan bizonyíték nincs, ami alapján le lehetne nyomozni, kié is a talált pénz, és így sajnos nem tudják visszajuttatni hozzá. Itt viszont nem ez volt a helyzet, a pénz tulajdonosa, aki szeretné titokban tartani személyazonosságát, azóta visszakapta az összeget, és hálája jeléül 1000 dollárt adott a becsületes megtalálónak, azaz Andrea Lessingnek.

Hiszek abban, hogy jó tett helyébe jót várj

– nyilatkozta Lessing, akinek eszébe sem jutott, hogy zsebre tegye a pénzt. „Van egy lányom, nagyon szeretem őt, ez nem mérhető pénzben. Tudom, hogy milyen következményei lettek volna annak, ha ellopom a bankjegyeket” – tette hozzá.

(via Unilad)

Használt ruha

Fotó: cottonbro/Pexels

Talált pénz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top