nlc.hu
Család

Koronavírus miatt árván marad gyerekek

Egy pécsi iskola 9 tanulója árvult meg a koronavírus miatt

Néhány nap leforgása alatt két pécsi családot is szörnyű tragédia ért.
koronavírus

Gyászba borult a Pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola: szülők halálakor ugyan nem szokott kikerülni a fekete zászló, ám most mégis kitette az iskolavezetés. Koronavírus-fertőzésben ugyanis meghalt az egyik tanítványuk 51 éves édesanyja és egy ikerpár 45 éves édesapja. Az egyszerre két családot is sújtó tragédia összesen 9 gyermeket érint – írja a pecsaktual.hu.

Az egyik családban árván maradt 6 gyermek, az édesanyjuk halt meg. Válása óta az 51 éves anyuka egyedül nevelte 6 gyermekét, a legkisebb éppen csak betöltötte a 13. életévét. A 6 gyermek most egyedül próbál boldogulni, de édesanyjuk halálával nem tudják, hogyan fedezzék a közüzemi díjakat és a felhalmozott tartozást.

A másik pécsi családban 3 gyermek maradt apuka nélkül, a 45 éves, teljesen egészséges édesapát is a koronavírus győzte le. Két hatodikos ikerpárt és egy 15 éves kislányt hagyott hátra. 

Az iskolában most összefogtak, hogy segítsék a két családot talpra állni a tragédiában.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top