nlc.hu
Család

Április: a Dunántúlon, hogy hókotrókat kellett bevetni

Akkora hó esett a Dunántúlon, hogy hókotrókat kellett bevetni

Tombol a tavasz.
hó, hóesés

Az áprilisi időjárás nem viccel, pár órával ezelőtt arról írtunk, hogy Bakony térségében 24 óra alatt a magasabban fekvő részeken 20-30 centi gyűlt össze. A mai havazások során Bakonybélben esett a legtöbb hó, itt 33 centiméteres hóvastagságot mértek. A Mecsekben a nagy mennyiségű hó miatt baleset veszélyesek az erdei utak.

A meteorológiai szolgálat honlapján található térkép szerint a keleti országrészben Kékestetőn van a legvastagabb, 14 centiméteres hótakaró. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Bükkszentkereszten alakult még ki nagyobb hóréteg, ott 8 centimétert mértek.

Nyugat-Magyarországon több településen is kialakult vastagabb hótakaró. Bakonybél mellett a szintén Veszprém megyei Zircen és Hárskúton van a legnagyobb hó, mindkét településen 25 centiméteres vastagságot rögzítettek.

Méréseik alapján a legmagasabb hóréteg a Veszprém megyei Bakonybélen alakult ki, ott 33 centiméteres hóvastagságot mértek a meteorológusok

– közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a Facebook-oldalán.

(24)

Fotó: Pexels

Miért nem vicc a globális felmelegedés?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top