nlc.hu
Család

115 éves korában elhunyt az Egyesült Államok legidősebb embere

115 éves korában elhunyt az Egyesült Államok legidősebb embere, Hester McCardell Ford

Összesen 300 leszármazottja lett.
USA, Hester McCardell Ford

12 gyermeke, 68 unokája, 125 dédunokája és legalább 120 ükunokája született.

Hester Ford pontos születési dátuma nem ismert, a világ legidősebb, 110 éven felüli embereit számon tartó kaliforniai szervezet, a Gerontoloy Research Group (GRG) azonban az Egyesült Államok legöregebb személyeként ismerte el.

A hozzátartozók közleménye szerint Hester Ford a család támasza volt, mindannyiuknak szeretetet, támogatást és megértést nyújtott. Képviselte az afroamerikaiak és kultúrájuk előrehaladását Amerikában, „emlékeztetett bennünket arra, hogy milyen messzire jutottunk” – írták a családtagjai.

Az afroamerikai nő  kétszer olyan hosszú ideig élt, mint férje, John Ford, aki 57 évesen hunyt el 1963-ban. Úgy tudni, hogy egy Lancaster környéki farmon nőtt fel, ahol előbb gyapotot szedett, később gyermekfelvigyázóként dolgozott. Tizennégy évesen házasodott meg, első gyermekét 15 évesen hozta világra. 

„Mindenkit szeretett. Mindenkit úgy szeretett, mint egy családtagot” – mondta dédunokája, Patterson-Powe, aki szerint dédanyja keresztény hitének tulajdonította, hogy ilyen hosszú életet élt.

Fotó: Twitter

Kapcsolódó:

(nbc, FOX10)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top