nlc.hu
Család

34 éves kismama a koronavírus egyik halálos áldozata

Egészséges a koronavírusban elhunyt 34 éves kismama babája

A gyermeket császármetszéssel hozták világra, majd a kismama lélegeztetőgépre került. Az ő életét nem sikerült megmenteni.

A napokban egy 34 éves kismama is szerepelt a koronavírus-járvány áldozatai között. A Telex szerint az anyuka, aki második gyermekével volt várandós, egy héttel azelőtt fertőződött meg, hogy a kismamákat is elkezdték oltani, és terhessége harmincadik hetében az orvosok császármetszést végeztek rajta, majd lélegeztetőgépre tették.

A gyermek életét sikerült megmenteni, a TündérPakk Közhasznú Alapítványnak a kismama barátnője ugyanis korábban azt írta: “a pici baba egészséges és elérte a 2kg-ot, nemsokára haza is engedik. Apukája most kezdhet hozzá bejárni a kórházba, hogy megtanulja a pici körüli tennivalókat, a korababák gondozásának fortélyait.” 

Az RTL Klub korábban arról számolt be, hogy koronavírus-fertőzés miatt a 37. héten császármetszéssel született meg egy Eger környéki édesanya hetedik gyermeke, a nő ezt követően lélegeztetőgépre került, majd elhunyt, illetve információik szerint nemrég egy Fejér megyei, mindössze 23 éves kismama is elhunyt koronavírus fertőzés miatt. A tragédiák mellett van példa arra is, hogy mind az anyuka, mind a baba életét sikerül megmenteni, több hetes kórházi kezelés után kisbabájával térhetett haza a kismama, akin a koronavírus okozta betegség miatt császármetszést kellett végeznie kecskeméti orvosoknak.

(via 24.hu)

Csecsemő

Fotó: Pixabay

Hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top