nlc.hu
Család

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a terasznyitás veszélyezteti az érettségit

A terasznyitás veszélyezteti az érettségit – állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

Az ADOM diákszervezet minden vizsgázót arra kér, kerülje a személyes találkozókat és a zsúfolt helyeket az írásbeli érettségiig. 
terasznyitás tömeg kiemelt

Veszélyezteti a 8 nap múlva kezdődő érettségit a teraszok nyitása a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint. Az ADOM diákszervezet is minden vizsgázót arra kér, kerülje a személyes találkozókat és a zsúfolt helyeket az írásbeli érettségiig.

Nagy Erzsébet, a PDSZ elnöke az RTL Klub híradójának elmondta, szerintük a terasznyitás óriási veszély, amivel a kormány számolhatott volna, hiszen lehet tudni más országok tapasztalataiból, hogy a tömegrendezvényeknek milyen hatásai lehetnek. 

A szakszervezet szerint pont az a korosztály volt tömegesen az utcán a hétvégén, amelynek nagy része még oltatlan, ez pedig veszélyeztetheti a május harmadikán kezdődő vizsgákat.

Ezzel párhuzamosan Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a Kossuth Rádióban hétfőn közölte, hogy a jelenléti oktatás múlt heti visszaállítása óta az iskolákba a gyerekek 75 százaléka tért vissza, az óvodákba pedig 60 százalékuk. A hétvégi terasznyitással kapcsolatban kiemelte: látta ő is a képeket, és reméli, az érettségizőkben van annyi felelősség, hogy elkerülik az ilyen rendezvényeket, tömegjeleneteket, mert az az érdekük, hogy részt tudjanak venni az írásbeli érettségi vizsgán.

Szerinte van értelme a középiskolák május 10-ei nyitásának, hiszen így a tanév egytizedét még jelenléti oktatásban tölthetik a diákok. Ennek a tanévzárás szempontjából van jelentősége, ugyanis lehetőséget ad az esetleges pótlások biztosítására, a felzárkóztatásra, a tudás rendszerezésére és közösségépítésre.

Fotó: Neményi Márton

(RTL Klub, Hvg)

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top