nlc.hu
Család

Fegyházbüntetés bántalmazó kapcsolat és emberölési kísérlet után

13 évet kapott a férfi, aki majdnem megölte „szerelmét”

Képes volt intim fotóit felhasználva telefonszámmal regisztrálni áldozatát szexmunkásként, majd brutálisan rátámadt.
Bántalmazó kapcsolat

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélték szerdán azt a 25 éves férfit, aki 2017-ben megpróbálta megölni korábbi barátnőjét – tájékoztatta a Győri Ítélőtábla szóvivője az MTI-t. Ferenczy Tamás közölte: a férfi és a sértett között szerelmi kapcsolat volt, mígnem a nő 2017 márciusában szakított a vádlottal, aki ebbe nem tudott belenyugodni. Naponta hívogatta telefonon, egy pszichiáter és az édesanyja nevében e-maileket küldött neki, hogy öngyilkos lesz, ha nem békül ki vele. Később egy fiktív személy nevében olyan üzenetet küldött a nő mobiltelefonjára, amelyben megölésével fenyegette meg. Az üzenetek rendszeressé váltak, ezért a nő feljelentette a férfit. A bíróság elrendelte a férfi távoltartását.

(Azt már csak mi, zárójelben tesszük hozzá, hogy ez egy klasszikus elnyomó, birtokló, bántalmazó kapcsolat, az ilyen pedig soha, de soha nem szerelmi – a bántalmazó oldaláról legalábbis biztosan nem. Akkor sem, ha ő azt állítja, vagy annak gondolja.)

Ezek után a vádlott a sértett fotóit szexuális szolgáltatásokat kínáló e-mailben elküldte a nő számos ismerősének; több olyan oldalon is regisztrált a nevében – megadva a telefonszámát is -, ahol alkalmi partnert keresnek, valamint a nő adataival és fotójával szexuális szolgáltatást hirdető szórólapokat készített, és ezeket sok nyilvános helyen kitette. A vádlott 2017 decemberében meg is támadta a sértettet, késsel többször nyakon szúrta, megsebezte az arcát. A nő elmenekült, a férfit egy rendőr rövid időn belül elfogta. A vádlott még a büntetés-végrehajtási intézetből is – egy engedély nélkül megszerzett mobiltelefonról – üzenteket küldött a sértettnek és hívogatta őt, majd névtelen levelet küldött a Szombathelyi Járásbíróságra, amelyben azt állította, hogy a sértett a lakásán és a munkahelyén kábítószert tart és értékesít. A rendőrség az ügy kivizsgálása után megszüntette ezt az eljárást. Mindezek mellett a vádlott a bv-intézetből küldött levelében hamis tanúzásra kérte a testvérét. 

Ferenczy Tamás elmondta: a táblabíróság döntésével helybenhagyta a Szombathelyi Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely előre kitervelt emberölés kísérlete, hamis vád és hamis tanúzásra felhívás bűntettében és zaklatás vétségében találta bűnösnek a vádlottat, és a 13 év fegyházbüntetés kiszabása mellett öt évre ki is tiltotta Vas megyéből. A férfi legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top