nlc.hu
Család

Ilyen feladatokat kaptak a matek érettségizők

Ilyen feladatokat kaptak a matek érettségizők

Két feladatsort kellett megoldani a középszinten érettségizőknek: az első 10-12 feladatot tartalmaz, amely alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi.
Aki bármilyen okból nem jelenik meg az érettségin, az nem pótvizsgázhat

A szaktanár szerint kifejezetten sok trükkös feladat van a matekérettségi első részében. Idén a vizsgarészben előkerülnek a számtani sorozatok, halmazok, valószínűség- és százalékszámítás, módusz és medián és szögek minden mennyiségben. Ezenfelül hatványozós feladatok is vannak az érettségi első részében.

Ebben a feladatlapban előfordulhat néhány igaz-hamis állítást tartalmazó vagy egyszerű feleletválasztós feladat is, de a feladatok többsége nyílt végű. Az első feladatlap megoldására 45 percet kapnak a diákok, ha letelik az idő, a felügyelő tanárok összeszedik a lapokat – írja az Eduline.

Ezeknek a feladatoknak a megoldásával 30 pontot lehet szerezni – több pontot ér majd a matekérettségi második, hosszabb, összetett feladatokból álló része, azzal maximum 70 pontot gyűjthetnek a vizsgázók. 

Fotó: MTI / Varga György

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top