nlc.hu
Család

Egész ampullányi Pfizert kapott egy olasz nő

1 dózis helyett 6 adag Pfizert kapott egyszerre

Olaszországban történt az eset, egy nőnek véletlenül egy egész ampullányi oltóanyagot adtak be.

Véletlenül egy helyett hat adag Pfizer-vakcinát kapott egy 23 éves nő a toszkánai Massa városában, az ápoló ugyanis egyetlen adag oltóanyag helyett egy teljes ampullányival oltotta be, ami hat dózisnak felel meg, írja az Euronews.

Az eddigi, túladagolással kapcsolatos tesztek során legfeljebb négy adagot adtak be egyszerre egy személynek, állítólag még egyszer sem volt olyan, hogy valaki egy egész ampullányi Pfizert kapott volna. 

A fiatal nő az oltás után folyadékot és paracetamolt kapott, és ugyan jó állapotban van, de megfigyelés alatt tartják egy helyi kórházban.

A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetének szakgyógyszerésze a koronavírus elleni oltóanyaggal az intézet oltópontján 2020. december 27-én.

A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetének szakgyógyszerésze a koronavírus elleni oltóanyaggal az intézet oltópontján 2020. december 27-én. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Legfrissebb hírek a koronavírus elleni vakcinákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top