nlc.hu
Család

Gusztustalan dolgok az adományok között

Vibrátor és véres bugyi – Gusztustalan dolgok a rászorulóknak küldött adományok között

Van még hova fejlődni az adományozásban, sokkoló, hogy egyesek szinte szemetet adnak, és ezzel megszégyenítik a rászorulókat.
Adománygyűjtés

Elképesztő, hogy egyesek mit gondolnak az adományozásról és az adományokról, legalábbis annak alapján, hogy néha milyen dolgok kerülnek a nélkülözőknek szánt holmik közé. A legrémisztőbb esetekről a TündérPakk Közhasznú Alapítvány számolt be a Pénzcentrumnak.

Az önkéntesek találtak már penészes kabátot, vibrátort, rohadó bakancsot – talpán száraz kutyagumival – és koszos, vérfoltos fehérneműt. Ezeket a csomagokat ráadásul a civil szervezetnek saját költségen kell szortíroznia, tárolnia és elszállítania.

„Hajmeresztő, hogy sokan úgy gondolják, jót tesznek, míg tulajdonképpen emberszámba sem veszik a rászorulókat. Az adományozás nem lomtalanítás, a jótékonysági szervezet pedig nem hulladéklerakó!”

– mondta Szomolányi Tímea, a TündérPakk Közhasznú Alapítvány alapítója, aki szerint van még hova fejlődni az adományozási kultúrában.

(Kiemelt kép: iStock)

Adománygyűjtés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top