nlc.hu
Család

Komáromi Zoltán háziorvos a koronavírusról

Komáromi: a tesztszám, amit Magyarország produkál, siralmas

A háziorvosi praxisok betöltöttségével is baj van, a koronavírusnak pedig messze még a vége.
Komáromi Zoltán

„Nem lélegezhet fel senki, nem dőlhet hátra senki” – mondta Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikusa az ATV-nek, és hozzátette, hogy a társadalmi védettség akkor fog kialakulni, ha közel nyolcmillió ember be lesz oltva az országban, és ebből a nyolcmillióból mindenki rendelkezik megfelelően magas ellenanyag-szinttel.

„Az a tesztszám, amit az elmúlt héten produkált Magyarország, az egyszerűen siralmas” – mondta a háziorvos, szerinte ugyanis hatezer körüli teszt után fölösleges azt számolgatni, hogy kevesebb mint ötszáz fertőzött van. Szerinte huszonötezer az a tesztszám, ami biztonságot jelent ilyen járványügyi adatok mellett, ha pedig elindul felfelé a görbe, 30-35 ezer tesztre lenne szükség naponta. Azt szintén szeretnék elérni pártjával, hogy legyen olyan vizsgálat, ami az oltások után a védettséget méri: térítésmentes ellenanyag-szűrésre lenne szükség.

Komáromi szerint a házirovosi praxisokkal is baj van: hatezer-ötszázból hatszáznegyven betöltetlen, ezekhez a praxisokhoz 800 ezer lakos társul.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top