nlc.hu
Család

Pornóoldal linkje egy ukrán tankönyvben

Félreütöttek egy betűt, pornós link került az ukrán tankönyvbe

A 10. osztályos nyelvkönyvben fedezték fel az óriási bakit.
Internetes biztonság

Tragédia nem történt, inkább viccesen ciki a történet, amelyről a Kárpátinfo.net számol be: véletlenül egy pornóoldal linkje került egy ukrán tankönyvbe. A tizedikeseknek szóló nyelvtankönyv még 2018-ban jelent meg, kétezer példányban, szerzője Alekszandr Avramenko. A diákok érdekében a könyvet az internet integrált anyagaival egészítették ki, amelyek tanórák linkjeit tartalmazzák. Ezenkívül a tankönyvet az Ukrán Oktatási és Tudományos Minisztérium is javasolja. A felhasználók azonban a megadott linkre kattintva nem a tananyagokat, hanem egy pornóoldalt láthatnak. (Mi inkább nem linkeljük, ám mivel a sajtó egyik nemes feladata a tények ellenőrzése, megnéztük: tényleg pornóoldal.)

A sajtó közli, hogy a link korábban a Kirovograd megye Novomirhorodszkij járásának linkje volt. Valószínűleg a kiadók egyszerűen összekeverték két betűt: W helyett V-t használtak, ami a hibához vezetett – írja a Korrespondent.net. 

Kiemelt kép: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top