nlc.hu
Család

Megszűnik a kijárási tilalom

Már csak 101 ezer embertől függ a kijárási tilalom vége

Pénteken minden bizonnyal még nem lesz meg az 5 millió beoltott, de szombaton jó eséllyel összejöhet.
Kijárási tilalom

Az ötmilliomodik beoltott után lép életbe az újraindítás újabb fokozata – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az operatív törzs pénteki tájékoztatóján.

Gál Kristóf a tájékoztatón elmondta, hogy – egyebek mellett – megszűnik a kijárási tilalom, az üzletek és éttermek nyitvatartási korlátozása, valamint a közterületi maszkviselés kötelezettsége. A részleteket szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben fog megjelenni.

A péntek reggeli adatok szerint eddig 4 898 866 ember kapta meg az oltást, vagyis az enyhítés azután lép életbe, hogy beoltottak további 101 134 embert. Az elmúlt napok adatai alapján erre pénteken csak akkor fog sor kerülni, ha nagyon felpörgetik az oltások ütemét, viszont szombaton nagy valószínűséggel elérjük az 5 millió beoltottat.

„Az, hogy idáig eljuthattunk, mindannyiunk eredménye” – fogalmazott Gál Kristóf, majd a rendőrség nevében megköszönte a lakosság együttműködését, türelmét és megértését. Elmondta, a fennmaradó kevés korlátozáshoz továbbra is kérik az emberek eddig tapasztalt fegyelmezettségét, mivel „csak így őrizhetjük meg az eddig elért eredményeket”.

Orbán Viktor péntek reggel jelentette be, hogy megszűnik a kijárási tilalom és a kötelező közterületi maszkviselés, és más korlátozásokat is enyhítenek (részletesen itt írtunk erről). A miniszterelnök szerint az ötmillió beoltott olyan korszakhatár, ami lényegében azt jelenti, hogy legyőztük a koronavírus harmadik hullámát. Emiatt az operatív törzs úgy döntött, feloldják a korlátozások nagy részét.

(nlc/MTI)

(Kiemelt kép: MTI / Balázs Attila)

Még több változás a harmadik hullám végén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top