nlc.hu
Család

Sorra bénulnak le a kutyák Hajdú-Biharban

Több mint hetven kutya bénult le Hajdú-Bihar megyében

Rejtélyes okból sorra bénulnak le a kutyák Hajdú-Biharban. Eddig nyolc megyei településen találkoztak a tünetekkel.

Több mint hetven kutyánál tapasztaltak bénulást a gazdáik mostanában. A tünetek kiváltó okát egyelőre nem tudni, de gyanúsnak találják, hogy mindegyik eb nyers csirkehúst evett a tünetek megjelenését megelőző napon – írja az Állatvédőrség vizsgálatára hivatkozva a haon.hu.

Vizsgálják a kutyák rejtélyes bénulását (fotó: Pixabay)

Vizsgálják a kutyák rejtélyes bénulását (fotó: Pixabay)

A különös eseteket debreceni, hajdúsámsoni, berettyóújfalui, hosszúpályi és felsőjózsai gazdák jelentették. A kutyatulajdonosokat arra kéri, hogyha ilyesmit tapasztalnak, mindenképp jelentsék nekik. Korábban a közösségi oldalukon egy felvételt is megosztottak egy kutyáról, akin hasonló tünetek mutatkoztak, de az elején még csak sántikált és az étvágytalansága is aggasztó volt. A tüneteket később a hátsó rész teljes bénulása követte. Jelenleg nagy erőkkel folytatják az ügy vizsgálatát, és próbálják kideríteni, mi állhat a háttérben. Talán jövő héten már részleteket is tudnak mondani a vizsgálat eredményeivel kapcsolatban. A közösségi oldalakon arra kérik a megye gazdáit, hogy addig is ne etessék kutyáikat nyers csirkehússal. Az agroinform közben azt is hozzátette, hogy telefonon már nemcsak Hajdú-Biharból jelentettek eseteket. A kutyatulajdonosoknak azt tanácsolják, hogy hasonló tünetek tapasztalása esetén minél előbb vigyék kedvencüket állatorvoshoz, és ha lehetőségük van rá, töltsék ki ezt az adatlapot.

Kutyákról jöhet valami szebb?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top