nlc.hu
Család

Csökken az oltópontok száma

Rejtély, mikortól csökkentik az oltópontok számát

Ugyan a miniszterelnök múlt pénteken bejelentette, hogy a tömeges oltásról átáll az ország a készenléti oltásra és ezzel együtt csökkenni fog az oltópontok száma, még a szakmabeliek sem tudják, hogy mikortól változik a rendszer.

Amikor Orbán Viktor múlt pénteken bejelentette az oltópontok számának csökkentését, a szavaiból úgy tűnhetett, hogy a változás hamarosan bekövetkezhet, ugyanakkor később az operatív törzs csillapította a kedélyeket, és elmondták, hogy az oltópontok megszüntetésével még megvárják, hogy a beoltottak többsége még megkapja a második oltását is. A pénteki bejelentés óta az RTL Klub Híradója kereste az operatív törzset, de sem tőlük, sem az egészségügy dolgozóitól nem tudott meg semmi közelebbit.

 

Mivel sok AstraZenecával beoltott tizenkét héttel később kapja csak a második oltását, így bőven július lehet, mire erre a pontra eljutunk. A híradó által megkérdezett háziorvosok azt mondják, továbbra is a megszokott mederben zajlik az oltás szervezése, és az oltópontok munkája is zavartalanul működik tovább. Orbán Viktor szerint az oltópontok számának csökkentésére azért van szükség, mert jelentősen leterhelik az egészségügyi rendszert, és az oltásra jelentkezők csökkenő száma miatt már nincs értelme őket ilyen számban üzemeltetni.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top