nlc.hu
Család

#loveislove plakátfiúk véleménye a pedofil törvényről

Elsírta magát a #loveislove kampány fiúpárja, amikor elfogadták a homofób törvényt

Két évvel ezelőtt a homofóbiára fogékony körökben felháborodást váltottak ki a Coca-Cola budapesti plakátjai, amelyek azonos nemű párokat ábrázolnak, és a #loveislove, azaz „a szerelem, az szerelem” felirat látható rajtuk. A botrányt okozó plakátok mellett a Coca-cola és még számos más vállalat is kiállt, mégis lecserélték őket Budapesten. A plakátokon önfeledten ölelkező fiú pár, Tornyosi Krisztián és kolumbiai párja, Germán Henao azóta is nyíltan vállalja kapcsolatát. Közösségi oldalaikon gyakorta kiállnak az LMBTQI közösség tagjaiért. Az elmúlt napok politikai eseményei nagyon megérintették őket – számolt be róla a Blikk.

Elsírta magát a #loveislove kampány fiúpárja, mikor elfogadták a homofób törvényt

Elsírta magát a #loveislove kampány fiúpárja, mikor elfogadták a homofób törvényt. Fotó: Coca-Cola Facebook

A pedofil törvénybe a szavazás előtt pár nappal belekerült, LMBTQI embereket érzékenyen érintő törvény diszkriminatív része, hogy a 18 éven aluliakat “elvágja” az LMBTQI tartalmakkal való találkozástól.

A pár szerint fontos, hogy a fiatalok találkozzanak az LMBTQI kisebbség tagjaival, ez segítheti őket saját maguk elfogadásában.

A pedofil üggyel foglalkozni kell, meg kell hozni azokat a szigorításokat, amivel vissza lehet őket fogni -jelenti ki German, aki  elsírta magát amikor kiderült, az Országgyűlés elfogadta a homofób törvényt. – De az LMBT emberek nem pedofilok, nem lehet egyenlőség jelet tenni közéjük, ezt a 2 dolgot nem szabad összemosni. Van egy olyan fideszes nagykövetünk, akit megvádoltak ezzel, és ő sem volt az LMBT kollektíva része” -tette hozzá Henao Kaleta Gábor pedofil nagykövetre utalva.

Nagyon gonosz törvénynek gondolom, sokan vagyunk, akiknek az életét ez meg fogja nehezíteni” – mondta el a Blikknek Krisztián.

Cikkeink a nemrég elfogadott kirekesztő törvényről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top