nlc.hu
Család

Háromszorosára emelte a lakbért az új tulajdonos

Háromszorosára emelte a lakbért az új tulajdonos a budapesti társasházban

Kilakoltatással fenyegeti a nem fizető lakókat az új tulajdonos, miután háromszorosára emelte a bérleti díjakat a budapesti társasházban.
Háromszorosára emelte a lakbért az új tulajdonos a budapesti társasházban

A budapesti lóversenypálya mögött áll egy 36 lakásos társasház, amelyben az egykori Magyar Lóverseny Vállalat dolgozói élnek. Itt kaptak szolgálati lakást évtizedekkel ezelőtt. Olcsón bérelhették, de cserébe kevesebb fizetést kaptak.

Nemrégiben a tulajdonos Kincsem Nemzeti Kft. eladta a nagyon leromlott állapotú ingatlant, az új tulajdonos pedig azonnal jelentősen megemelte a bérleti díjat. Az egyik nyugdíjas például korábban 31 ezer forintot fizetett havonta a 41 négyzetméteres lakásért, ezt az összeget majdnem 90 ezerre emelte az új cég, miközben az idős asszony nyugdíja 100 ezer forint – számolt be az RTL Híradó.

Többen nem hajlandóak fizetni, mert jogtalannak tartják az eljárást. A lakók szerint az új tulajdonos fenyegeti őket, hogy június 30-án kilakoltatják őket, állítólag 20-an kaptak ilyen papírt.

Az új tulajdonos, a Kincsem Corner Zrt. közölte, hogy akik nem fizettek, azoknak felmondták a szerződését, így azok a bérlők kötelesek kiköltözni. Szerintük a lakókkal az egyes bérleti szerződéseknek megfelelően járnak el.

(Kiemelt kép: RTL Híradó)

Kilakoltatás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top