nlc.hu
Család

Rongyokból készít menő ruhákat

Otthonkából, terítőből, turkálós ruhákból varázsol pazar szetteket ez a nő

Az amerikai családanya egy zuhanyfüggönyben ugyanúgy meglátja a lehetőséget, ahogy egy használt menyasszonyi ruhában...

A háromgyermekes amerikai katonafeleség, Caitlin Trantham mindig is odavolt a vintage stílusért, emellett varrni is nagyon szeretett. Korábban leginkább steppelt takarókat készített, ám amikor a karantén miatt ő is otthon ragadt, elhatározta, hogy elkezd ruhák varrásával kísérletezni. Mivel szenvedélye a turkálóba járás, ezért volt otthon egy csomó néhány dollárért vásárolt, ám nem feltétlenül a legjobb szabású vagy méretű ruhája, illetve egyéb textíliái. Ezeket a holmikat kezdte átalakítani a saját elképzelése szerint.

Caitlin Trantham

Előtte-utána (Fotó: Instagram@caitconquers)

A munkáiról készült fotókat, videókat aztán különféle közösségi oldalakon osztotta meg, néhány hónap alatt pedig hatalmas követőtáborra tett szert. Teljesen megérdemelten, ugyanis amit Caitlin képes kihozni például egy formátlan otthonkából, egy régi terítőből vagy akár egy zuhanyfüggönyből, az egészen parádés.

„Egy hímzés, egy vidám vintage minta, díszítések vagy bármi más, ami különlegessé teheti a ruhadarabot. Aztán megvizsgálom az anyagot – képes leszek-e átalakítani? Mennyire áll majd ellen? Végül a záródásokat nézem, a gombokat, cipzárakat, ilyesmit. Biztosnak kell lennem abban, hogy az elképzeléseimnek megfelelően áthelyezhetők vagy módosíthatók” – mesélte a Bored Pandának a nő, miképp választja ki az átalakítandó darabokat. 

Caitlin Trantham

Fotó: Instagram@caitconquers

Saját bevallása szerint az egyik kedvenc alkotása ennek a használt menyasszonyi ruhának az átalakítása volt. Az öltözékre egy sifonköpenyt varrt, az alját pedig mártogatós technikával festette meg, amivel egyébként ekkor próbálkozott először. 

@caitconquers

It’s like Back to the Future, but in dress form!? ☠️✨🤣 80s to 50s! ##learnontiktok ##tiktokpartner ##caitsews

♬ Oldies rock and roll in 50s(911699) - Canal Records JP

Caitlin elárulta azt is, hogy 10 dollárnál soha nem költ el nagyobb összeget egy-egy átalakítandó ruhára, de szoknyákat általában 3 dollár körül, egész ruhákat pedig jellemzően 4-6 dollárért szokott vásárolni.

Az újrahasznosítás menő!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top