nlc.hu
Család

Elhunyt Vigh Melinda

Lezuhant és meghalt a vb-ezüstérmes magyar paramászó, Vigh Melinda a Bajor-Alpokban

39 éves volt.
Vigh Melinda

Egy 200 méteres szakadékba zuhant és meghalt egy 39 éves magyar nő az Alpok németországi részén – írta augusztus 9-én a Bajor Vöröskereszt Facebook-bejegyzése.

Mint kiderült, Vigh Melinda világbajnoki ezüstérmes paramászóról van szó – írja a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség közleménye. Vigh a Watzmann két csúcsa, a 2713 méter magas Mittelspitze és a 2712 méteres Südspitze között haladt valószínűleg egyedül, amikor – feltehetően a rossz időjárási viszonyok miatt – eltévedt a ködben, majd az útról letérve közel 200 métert zuhant.

A Németországban élő Vigh Melinda 2016 óta vett részt parasportolók számára kiírt sportmászó versenyeken. A versenysportot viszonylag későn kezdte, ennek ellenére rendkívül komoly sikereket ért el rövid idő alatt. Kilenc nemzetközi versenyből nyolc alkalommal állt dobogón az AU2 kategóriában. Ezüstérmet nyert a 2016-os és a 2018-as IFSC Paramászó Világbajnokságokon, 2019-ben pedig bronzérmes volt. Legutóbbi nemzetközi versenyén, a júniusi innsbrucki IFSC Paramászó Világkupán második lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top