nlc.hu
Család

Éhségsztrájk a leukémiás kisfiúért

Elhunyt az a kétéves kisfiú, akinek kezeléséért apja éhségsztrájkkal küzdött

Az újvidéki kisfiú nem kapta meg a szükséges gyógyszert a gyógyulásáért.

Az újvidéki kórházban elhunyt a kétéves Lav Popović, aki két hónapig harcolt a leukémia ellen, azonban a kór erősebbnek bizonyult nála – írja a Szabad Magyar Szó. A kisfiú akkor került a figyelem középpontjába, amikor az apja, Nemanja Popović az Egészségügyi Minisztérium székháza előtt bejelentette, hogy leönti magát benzinnel és felgyújtja. A férfi aztán éhségsztrájkba kezdett.

Elhunyt az a kétéves kisfiú, akinek kezeléséért apja éhségsztrájkkal küzdött

Elhunyt az a kétéves kisfiú, akinek kezeléséért apja éhségsztrájkkal küzdött (Fotó: Unsplash)

Az apa azért éhségsztrájkolt, mert lélegeztetőgépre kapcsolt fia részére  nem engedélyezték azt a kísérleti, THC nélküli kannabiszterápiát, amely csökkentette volna a fájdalmait és megmenthette volna az életét.

A kétéves kisfiú azon a napon halt meg, amikor mindenki arra számított, hogy az észak-macedón és a szerb egészségügyi miniszter sikeresen megállapodnak, hogy Szerbia megkaphassa a szükséges gyógyszert és hivatalosan bejegyezzék.

Az elhunyt kisfiú nagyapja elkeseredettségében és bosszúból az orvosokat hibáztató feliratot írt fel a kórház falára, ami miatt a rendőrség előállította.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top