nlc.hu
Család

Cigányvajdák közti konfliktus

Dúl a háború a cigányvajdák között Magyarországon

Máris lemondásra szólították fel az újonnan beiktatott vajdát.

A múlt hét szombaton beiktatott új borsodi cigányvajdát, Lakatos Gusztávot többen nem fogadják el, köztük a jelenlegi Borsod megyei vajda, Lakatos Attila sem. A botrány most ott tart, hogy Lendvai János, a vajdák szóvivője lemondásra szólítja fel Kállai Csaba országos cigányvajdát, aki rábólintott Lakatos Gusztáv személyére – számolt be a Bors.

Lakatos Gusztáv elárulta a bulvárlapnak: nem szenved rangkórságban, ő csupán szolgálni szeretné a népét. “A célom, hogy minél több fiatal cigányt megtanítsak a mesterségemre, hogy tudják, hogyan kell vakolni, maltert keverni és téglát rakni. (…) A cigányságnak leginkább új iskolákra, munkalehetőségre és lakhatásra van szüksége” – jelentette ki. Elmondása szerint egyáltalán nem akart vajda lenni, de olyan sokan kérték, hogy vállalja el a feladatot, hogy nem volt más választása.

Kállai Csaba országos cigányvajda

Kállai Csaba országos cigányvajda – MTI Fotó: Földi Imre

Lakatos Attila szerint Gusztáv egy önjelölt ember, ugyanis ahhoz, hogy valaki hiteles vajda legyen, a 17 jelenlegi megyei vajdának kell elismernie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top