nlc.hu
Család

Új fertőzöttek száma a hosszú hétvégén

Megérkeztek a friss adatok: ennyi új fertőzöttet találtak a hosszú hétvégén

Több mint háromszáz embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést a hosszú hétvégén.
Koronavírusteszt

Hat beteg meghalt, és újabb 340 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – ismertette a hosszú hétvége összesítő adatait a Koronavirus.gov.hu hétfőn. Kiemelték: eddig 5 699 251 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 502 546 fő már a második oltását is megkapta.

A kormányzati portálon azt írták: a járvány kezdete óta 811 121 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 30 052, a gyógyultak száma 771 530. Kórházban 73 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 865-en vannak, a mintavételek száma 6 492 441.

A delta vírusmutáns több európai országban és már Magyarországon is terjed, a negyedik hullám jelei már több országban érzékelhetők, ezért továbbra is azt kérik: aki még nem olttatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten, a Vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztrációt követő pár napon belül már időpont is foglalható.

Az iskola közeledtével a szülők figyelmét arra hívják fel: augusztus 25-ig jelezhetik az iskoláknak, hogy kérik vagy nem kérik a 12 éven felüli gyermekük oltását, emellett továbbra is lehet a még beoltatlan gyermeket automatikusan regisztrálni oltásra az interneten, és számukra is nyitva az időpontfoglaló. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

(MTI)

(Kiemelt kép: Kirill Kallinikov / Sputnik)

Elkerülhetetlen a negyedik hullám: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top