nlc.hu
Család

Négy gyereke gyászolja a koronavírus fertőzésben meghalt egyedülálló anyukát

Négy árvát hagyott hátra az oltásellenes anya, aki belehalt a fertőzésbe

Nemrég ünnepelte az 50. születésnapját, a család most a temetésre készül.

Az orlandói Cindy Dawkins néhány hete még családtagjaival ünnepelte, hogy betöltötte az ötvenedik életévét, nemrég azonban meghalt, a koronavírus-fertőzés miatt – írja a Good Morning America.

Az egyedülálló anya Dawkinst négy gyereke (12-24 év közöttiek) gyászolja, akik most elhatározták, hogy kampányolni fognak az oltás mellett, remélve, hogy mások nem járnak úgy, mint ők.

„Bár követtük a szabályokat és hordtunk maszkot, de édesanyám nem bízott a vakcinában” – nyilatkozta a lapnak Tre Burrows, Dawkins 20 éves fia. „Most, hogy látjuk, mi történt, és milyen gyorsan történt, gyökeresen megváltoztatta a hozzáállásunkat. A vakcina sokkal nagyobb segítséget és védelmet jelent, mint amennyi kárt az esetleges mellékhatások tudnának okozni.”

Négy gyerek gyászolja az oltásellenes anyát

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az amerikai járványügyi központ, a CDC adatai szerint az Egyesült Államokban csak a 12 évnél idősebbek 59,5 százaléka kapta meg mindkét védőoltását. Az egészségügyi szakemberek folyamatosan figyelmeztetik az amerikaiakat, hogy oltassák be magukat, mert csak ezzel akadályozhatják meg a covid-19 súlyosabb szövődményeit. A vakcinára azért is van óriási szükség, mert az oltatlanok között rendkívül gyorsan terjed a korábbiaknál fertőzöbb, úgynevezett delta-variáns.

A bahamai születésű Dawkins egyébként éppen aznap írta volna alá az amerikai állampolgársága megszerzéséhez szükséges dokumentumokat, amikor mentővel kórházba szállították a koronavírus szövődményei miatt. Két nappal később belehalt a fertőzésbe.

Most Burrowsra és nővérére, a 24 éves Jenny Burrowsra hárult a feladat, hogy 15 és 12 éves húgaikról gondoskodjanak.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top