nlc.hu
Család

Meghalt Art Metrano, a Rendőrakadémia sztárja

Meghalt Art Metrano, a Rendőrakadémia sztárja

Elhunyt a Rendőrakadémiában Mauser hadnagyot alakító színész, Art Metrano.
Meghalt Art Metrano, a Rendőrakadémia sztárja

Nyolcvannégy éves korában floridai otthonában meghalt Art Metrano színész, stand-up komikus, akit a legtöbben a Rendőrakadémia-filmek Ernie Mauser hadnagyaként ismertek meg. A szomorú hírt a fia jelentette be.

Nehéz szívvel írom ezeket a sorokat. Tegnap elvesztettem a legjobb barátomat, a mentoromat, az apámat. Ő volt és mindig is ő lesz a legkeményebb ember, akit ismertem. Soha nem találkoztam senkivel, aki nála több megpróbáltatáson jutott volna túl. Annyit harcolt és győzött az évek során, hogy mindig is elpusztíthatatlannak tartottam, de az igazság az, hogy nem élhetünk örökké a földön, de egy ember lelke örökké élhet benned. Apa, te mindig a részem maradsz, és én továbbviszem az örökségedet. Amikor azt mondják, hogy »a legendák sosem halnak meg«, biztos vagyok benne, hogy rólad beszélnek, apa

 

– írta a szívszorító sorokat Art Metrano fia, Harry Metrano az Instagramon a közös fotókhoz.

Art Metrano színészi pályafutása 1961-ben kezdődött, amikor szerepet kapott a Rocket Attack U.S.A. című thrillerben. Az áttörést azonban 1970-ben jött el számára, amikor stand-up komikusként szerepelt a The Tonight Show Starring Johnny Carson című műsorban.

Legemlékezetesebb filmbeli alakítására az 1985-ös Rendőrakadémia 2. – Az első bevetés című filmben került sor, majd a sorozat következő részében, a Rendőrakadémia 3-ban is ő játszotta Mauser hadnagyot.

1989-ben színészi karrierjének szinte a végét jelentette, hogy leesett egy létráról, és súlyosan megsérült a gerince. Teljesen lebénult, de később képes volt a lábait és karjait mozgatni, és mankóval járni, bár leginkább kerekesszékkel közlekedett. Ezután már csak kisebb szerepeket játszott egészen a 2001-es visszavonulásáig.

(Kiemelt kép: CBS via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top