nlc.hu
Család

Lebukott az olasz csaló nő, aki húsz éven át játszotta el a vakságot

Videóval buktatták le a 20 éve magát vaknak tettető nőt

Több százezer euróval károsította meg az olasz költségvetést.

Két évtizeden át játszotta el, hogy vak egy olasz nő, aki havonta ezer euró rokkantnyugdíjhoz jutott így, jogosulatlanul – írja a Telex. Az olasz rendőrök végül hónapokig tartó megfigyelés után buktatták le a csalót

A lap értesülései szerint akár kétszázezer eurót is vissza kell fizetnie a 74 éves nőnek, aki korábban még orvosi szakvéleményt is szerzett, hogy így hivatalosan is vakká nyilváníthassák és jogosulttá váljon a rokkantnyugdíjra. 

A rendőrök egy szomszédi vitát követően jöttek rá, hogy a nő egyébként a hétköznapokban látóként él, csak akkor dobta be a vak-kártyát, ha erre szüksége volt. Miután azonban a rendőrség videón rögzítette, ahogy fehér bot és más segítség nélkül probléma nélkül sétál, körülnéz a zebráknál, illetve egyedül válogat a boltokban a különféle termékek közül, egyértelművé vált, hogy átverésről van szó. A csaló egyébként nem volt túl ügyes, előfordult, hogy az utána nyomozó rendőrök szeme láttára, saját kézzel írt alá dokumentumokat.

Videó buktatta le a csaló álvak nőt

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top