nlc.hu
Család

Repülőgépen jött világra a kisbaba

Repülőgépen jött világra a kisbaba, tűzoltók segédkeztek a szülésnél

A repülőgépen indult be a szülés, végül landolás után, tűzoltók segítségével hozta világra a gyermekét az anya.
A repülőn megszületett baba édesanyja és a segítők

Liliana Castañeda és a férje, Edgar Acevedo a Delta Air Lines járatán utazott Mexikóból Észak-Karolina államba november 14-én. Már egy órája úton voltak, amikor a várandós nőnek elfolyt a magzatvize, és beindultak a fájások a repülőgépen. 

Szerencsére a fedélzeten volt egy ápoló is, aki segített a kismamának a nehéz órákban. A baba már nagyon világra akart volna jönni, de az ápoló arra kérte az anyát, hogy ne nyomjon, mert akkor ott a gépen, több ezer méter magasan fog megszületni a gyerek. Így aztán Castañeda három és fél órán át megpróbálta bent tartani a babát. 

A légitársaság értesítette a 911-et, így mikor a gép leszállt az atlantai nemzetközi repülőtéren, Juanita Nash vezetésével tűzoltók már készenlétben álltak. Felrohantak a gépre, ahol a nőt az utastér hátsó részében, a padlón fekve találták. A helyzetet felmérve úgy döntöttek, hogy a helyszínen vezetik le a szülést.

„Nyomtam egyet, és a kislány máris kijött és felsírt” – idézte fel lánya születésének pillanatát az anya. Az Analia Acevedo Castañeda nevű gyerek a Delta légitársaság 1804-es járatán született.

Kedden az újdonsült szülők találkoztak a szülésnél segédkező Nash-sel és társaival, akiknek nagyon hálásak voltak.

(Kiemelt kép: Twitter/Atlanta Airport)

Ők is repülőn szültek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top